Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

antizelenka

10. 8. 2011 20:34
hezká ukázka demagogie

zvláště jak jste se "věnoval" vzdálenosti 1 nebo 2,5 km od hospodářských lesů Kašperku a zdůrazňování toho, že kůrovec doletí maximálně 500m. Kůrovec sice aktivně nelétá ( to snad víte), ale hlavně tu vzdálenost potřebnou k dosažení cíle ( lesy Kašperku) holt zdolá na několik generací ( až 3x za rok) a HLAVĚ bude značně znásoben množstevně. Jinými slovy teď sežere 4000 stromů, popletí o 500m a sežere 8000 stromů, opět popoletí a až se bude zasahovat v "hospodářském lese" tak vznikne ta obrovská holina že to bude katastrofa.

0 0
možnosti
A

antizelenka

10. 8. 2011 20:52
Re: hezká ukázka demagogie

další demagogická manipulace hodná Goebelse je výběr fotografií.

fotka "uschlého lesa" nastojato s krásně velkými stromky má dokládat jak se příroda rychle vzpamatuje, ale jednak je les už několik let uschlý a evidentně ještě před napadením kůrovcem byly malé semenáčky zaklíčené.

na druhé fotografii jsou čerstvě pokácené a oloupané stromy i s čersvými pilinami a HLAVNĚ fotka  jako jediná není focená proti nebi, prot působí podstatně hůř a depresivně a zdravé stromy které tam stojí nejdou skoro postřehnout  ( nafotit to samé místo za pár let tak vidíte krásný les)

0 0
možnosti
A

antizelenka

10. 8. 2011 20:56
Re: hezká ukázka demagogie

třetí manipulace -

mapka místa je z běžné turistické mapy, ale proč jste VYMAZAL ty turistické cesty a nahradil je zelenou barvou ??? takto to navozuje nesprávný dojem, že celá oblast je nějaké chráněné území.( stačí se podívat na mapy.cz - modrava )

celkový dojem z vašeho textu manipulace od začátku do konce.8-o

0 0
možnosti
JN

log-out

10. 8. 2011 22:03
Re: hezká ukázka demagogie

A todle už je jen úsměvné: pokud Vaše veškeré odborné výhrady vrcholí tím, že zvolil mapu bez turistických cest (ty vedou např. i Boubínem, takže naprosto nechápu, jakou mají relevanci). Pokud nesouhlasíte jen s tímto, tak byste se měl jít okamžitě přidat k blokádistům, protože zbylé argumenty, které jste nijak nerozporoval, jsou daleko závažnější než to, zdali je fotka tmavá či světlá, nebo jestli je na mapě.

-

Navíc jsem přesvědčen, že rozhodně žádnou zelenou barvou nic nepřemazával (to by tam chyběli vrstevnice atd...), jen prostě vypnul vrstvu turistických cest - vzhledem k tomu, že vedou právě po hranicích vyznačováaných oblastí, bylo by to prostě nepřehledné.

-

Jinými slovy - s odpuštěním, Vaše argumenty jsou ničím nepodložená a navíc i kdyby byla pravdivá tak nesmyslná obvinění z malicherností, zatímco fakta nerozporujete.

1 0
možnosti
JN

log-out

10. 8. 2011 21:45
Re: hezká ukázka demagogie

No ono v lese, o který se jedná, v drtivé většině probíhá přirozená obnova a tak jsou tam semenáčky přirozeně zaklíčené? Co je na tom za demagogii. Fotka po sanaci pak je focena směrem na zem proto, aby bylo vidět, že jestli tam nějaký semenáček předtím byl, tak teď už ne...

0 0
možnosti
JN

log-out

10. 8. 2011 21:43
Re: hezká ukázka demagogie

V té váší argumentaci jsou ale dvě díry

- lze chytit i tu druhou a další generaci

- proč se tedy nekácí v lesích mezi Ptačím potokem a Kašperkami, které jsou taktéž napadeny kůrovcem? Proč se kácí pouze v cenných lesích a nikoli v lesích, co Kašperky ohrožují "nejvíce"?

0 0
možnosti
JK

Gunter von Bahnhof

11. 8. 2011 8:32
Re: hezká ukázka demagogie

Víte kdo je na diskusy největší chudák?

Ten, kdo si musí odpovídat na své příspěvky sám. Také pěkná demagogie

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2870x
Vystudoval systematickou biologii a ekologii, od roku 2002 působí v Hnutí DUHA, především v olomoucké místní skupině. Zabývá se především ochranou a monitoringem velkých šelem, ochranou lesů a zeleně. V současnosti je také doktorandem Ústavu ekologie lesa Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně.